Boek review: EcoPositief in vijf stappen

Een nieuw boek van Babette Porcelijn, dat moest ik lezen! Verwacht geen lange lappen tekst vol feiten. Dit is een doeboek! Ecopositief in vijf stappen is een werkboek om zelf heel actief aan de slag te gaan om je ecologische voetafdruk te verkleinen. En om te beginnen bij de stappen waar je het meeste verschil maakt!

Doeboek: Ecopositief in vijf stappen

Het lezen van het boek De Verborgen Impact van Babette Porcelijn heeft grote indruk op me gemaakt. Natuurlijk kwam het boek niet per ongeluk op mijn pad. Ik was al stappen aan het maken om meer duurzame keuzes te maken, maar De Verborgen Impact gaf me de handvaten om heel gericht keuzes te maken. Het gaf me inzicht waar mijn grootste impact zat en waar ik dus het meeste verschil kan maken. Ik koos oplossingen die bij ons pasten, zoals vegetarisch eten en consuminderen.

Het nieuwe verschenen doeboek Ecopositief in vijf stappen sluit naadloos aan op het boek. En gaat verder waar het boek De Verborgen Impact is gebleven, door je aan de hand te nemen met praktische opdrachten om je leven te verduurzamen. Maar je hoeft De Verborgen Impact niet gelezen te hebben om het doeboek te kunnen gebruiken. Het is heel goed op zichzelf te gebruiken als werkboek.

Je eigen duurzame oplossingen

Om te beginnen je eigen leven te verduurzamen reken je eerst uit waar je eigen impact ligt via MijnVerborgenImpact.nl. Als je weet waar jouw levenstijl en handelingen een zware voetafdruk hebben, definieer je een eigen doelstellling. Daarna ga je in het doeboek met werkbladen actief aan de slag om aanpassingen te maken. Het doeboek richt zich op duurzame oplossingen die passen bij jouw leven. En het zorgt ervoor dat je zelf evalueert en ziet wat duurzamer leven je oplevert.

Keuzeboom

Het doeboek Ecopositief in vijf stappen heeft voor elk belangrijk thema een keuzeboom. In de heldere en overzichtelijke tekenstijl van Babette Porcelijn kun je met zo’n keuzeboom in een oogopslag zien, waar de slagkracht van je keuzes zit. De keuzebomen helpen je enorm op weg bij dagelijkse keuzes.

EcoPositief in vijf stappen
Ecopositief in vijf stappen boekreview

Review: Ecopositief in vijf stappen

De vijf stappen die Babette Porcelijn heeft opgesteld om duurzamer te gaan leven, zijn helder opgesteld en niet moeilijk te volgen. Als je graag aan de slag wil gaan met duurzame keuzes, is dit een heel goed werkboek. Het geeft je inzicht in de oplossingen die voor jouw leven werken. En het geeft je handvaten om niet alleen je voetafdruk te verkleinen, maar ook anderen te inspireren.

Boek review: EcoPositief in vijf stappen

Mijn conclusie na het lezen van Ecopositief in vijf stappen; Ben je niet zo van het lezen van dikke boeken, maar wil je juist actief aan de slag. Dan is dit doeboek heel geschikt voor je! Maar ook als je De Verborgen Impact hebt gelezen, en je graag een steuntje in de rug hebt om je eigen leven ecopositief te maken, is het doeboek heel behulpzaam.

Meer lezen?

In dit artikel staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvang ik een (meestal kleine) commissie van de verkoper, terwijl het jou niets extra kost. En denk aan het milieu en je portemonnee; koop alleen iets als je het nodig hebt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *