,

Cursus Capsule wardrobe voor kinderen

Cursus Capsule Wardrobe voor kinderen

Ook al koop ik weinig kleding, toch puilden de kasten van de kinderen uit. Ook is het niet erg duurzaam, dat er zoveel kinderkleding ongedragen blijft. En de kledingkasten van de jongens waren een onoverzichtelijke bende. Dus toen Laura me vroeg om mee te doen met de cursus Capsule wardrobe voor kinderen, twijfelde ik geen moment en zei ja. Ik vertel je graag wat ik ervan leerde.

Helaas geeft Laura de cursus Capsule Wardrobe voor kinderen niet meer sinds 2022.

Veel is niet meer

Sinds ik me meer uitspreek over mijn duurzame keuzes, weten meer mensen dat ik positief sta tegenover tweedehands kleding. Er wordt me dus regelmatig een pakket tweedehands kleding aangeboden, door familie, vrienden of kennissen. Daarnaast koop ik regelmatig kleding op een kledingbeurs, Marktplaats of Vinted voor de jongens. Voor mezelf heb ik al jaren een minimalistische kledingkast, maar voor de kinderen was het heel anders. Ik vond het altijd fijn om veel keuze te hebben. Ik borg alle items, gesorteerd op kledingmaat, op in de zolderkast (de ‘groeiplank’). Zo kon ik de volgende maat voor de jongens vlot pakken.

Lees ook: 3 tips om de leukste tweedehands kinderkleding te vinden

Mijn probleem was; de items stapelden zich op. En in de praktijk bleek dat heel veel kleding ongedragen bleef. Dat voelde toch niet goed. En duurzaam is anders. Dus daar wou ik vanaf. Het heeft geen zin alles op zolder op te stapelen, om er vervolgens achter te komen dat het ongedragen blijft. Laura zegt het in de cursus Capsule wardrobe voor kinderen heel duidelijk; kleding die niet wordt gedragen is het minst duurzaam. Tijd om aan de slag te gaan met deze praktische cursus Capsule wardrobe voor kinderen.

Inzicht in wat de jongens graag dragen

Natuurlijk weet ik wat mijn jongens graag dragen. Ik weet welke items er standaard uit de kast worden getrokken, zodra ze weer schoon in de kast liggen. Maar ik stond er niet vaak bij stil wat de overeenkomst tussen die items was. De middelste draagt graag hoodies met een zak aan de voorkant, de jongste liever jogging- of soepele broeken, en de oudste zweert bij ritsvesten. De cursus Capsule wardrobe voor kinderen staat specifiek stil bij de wensen van je kind. In het werkboek staan duidelijke oefeningen om je te laten nadenken over wat je kind graag draagt. Niet alleen qua stijl of kleur, maar ook qua stoffen, materialen en gemak. Ik vond dit echt een eyeopener. Wat fijn om beter te weten wat mijn jongens graag in hun kast hebben liggen.

Lees ook: Waarom ik alleen nog tweedehands kleding koop?

Cursus Capsule Wardrobe voor kinderen
Cursus Capsule Wardrobe voor kinderen

Kleurpallet

Ik vond de cursus daarnaast heel waardevol in het leren welk kleurpalet past bij je kind. En dan niet om van onze jongens perfecte modepopjes te maken. Maar met het kleurenpalet als basis kan ik kijken, los van de trends, wat ze goed staat. Door te kiezen voor een vast kleurenpalet, passen alle items in de kast bij elkaar. Dus nooit meer een shirt wat blijft liggen, omdat de bijpassende broek in de was zit. Natuurlijk heb ik niet van de ene dag op de andere een capsule wardrobe in één kleurenpalet. Maar voor de volgende maat van de jongens werk ik hier zeker naartoe.

Genoeg is genoeg

Aan het einde van de cursus Capsule wardrobe voor kinderen heb ik een opgeruimde kast, zoals Laura heeft beloofd. Maal drie! Het is heerlijk! In de kasten liggen geminimaliseerde garderobes van de jongens. Want genoeg is genoeg! Ik heb nu 27 items klaar liggen voor de zomergarderobe voor alle drie. Nooit gedacht dat we daarmee uit de voeten konden. Maar het is genoeg.

Wat heb ik al veel overbodige items verkocht op Vinted. Fijn om te weten dat de kleding hier niet ligt te verstoffen, maar door een ander kind gedragen gaat worden. En er is ook kleding naar de lokale kledingbank gegaan, wat ik niet verkocht. Zo krijgen deze kledingstukken een tweede (of derde) leven bij een kind uit een gezin met een smallere beurs in de regio. Dat voelt fijn!

Wat ook fijn voelt; onze kinderen zoeken in de ochtend makkelijker uit wat ze aan willen. Hun kledingkast is veel meer aangepast op wat ze fijn, prettig en mooi vinden. Minder gedoe, en meer rust. Wat waardevol! Dit had ik veel eerder moeten doen.

Cursus Capsule wardrobe met kinderen met korting

De cursus was een succes voor me. Ik leerde over de kleding die onze kinderen fijn vinden. Ik leerde wat onze jongens goed staat. En ik heb drie opgeruimde kledingkasten; ideaal!

Wil jij ook rust in de kledingkast van je kind(eren)? Je boft, want ik mag mijn lezers €5,- korting aanbieden op de cursus Capsule wardrobe voor kinderen. Gebruik hiervoor de kortingscode duurzamekeuzes5 bij het boeken van de cursus. Op 28 oktober 2021 start Laura weer met een nieuwe ronde.

Inschrijven voor de cursus kan op lauraenjames.com. Doe jij mee?

Helaas geeft Laura de cursus Capsule wardrobe voor kinderen niet meer. Haar cursus voor volwassenen en podcast vind je terug op LauraLagom.

Cursus Capsule Wardrobe voor kinderen
Bewaar op Pinterest

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips: @duurzamekeuzes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *