,

De best gelezen artikelen van 2022

De best gelezen artikelen van 2022

Aan het eind van het jaar maak ik volgens traditie een lijstje van de best gelezen berichten. 2022 was een jaar om trots op te zijn voor duurzamekeuzes.com. Dank jullie wel voor zoveel leuke reacties en berichtjes.

Terugblik 2022

Elk jaar kijk ik in december terug op het jaar wat voorbij is. Terugkijken geeft me de mogelijkheid om alle positieve en negatieve gebeurtenissen in perspectief te zien. Gelukkig was er ook in 2022 meer positief dan negatief. De pandemie-maatregelen verdwenen, dus we konden weer op pad met ons gezin. We maakten een heerlijke treinreis naar Kopenhagen. En in de zomer gingen we met de tent naar de Elzas. We genoten van cultuur, natuur en ons gezin. Belangrijke ommezwaai was dat mijn zeeman besloot te stoppen met varen, en startte een wal-baan. Dat zorgt ervoor dat we veel vaker als compleet gezin samen kunnen zijn. Ik zie nu al uit naar volgende jaar om een heel jaar te genieten. In 2022 deed ik voor het eerst een podcast; eerst samen met TessToSustainability en later samen met Maartje van HappyTimes Magazine. Wat leuk om te doen! En dit jaar stond ik ook weer meer dan ooit in de keuken; koken, bakken en nieuwe recepten bedenken. Wat hebben we gesnoept in 2022.

Dank jullie wel voor al jullie reactie, ondersteuning en opmerkingen dit jaar. Bedankt voor het meelezen en meedoen met duurzame keuzes hier en op Instagram. Ben je benieuwd naar de best gelezen berichten en recepten van 2022? Hier komen ze:

De best gelezen artikelen van 2022
De best gelezen artikelen van 2022

De best gelezen artikelen van 2022

Duurzamekeuzes.com groeide enorm in 2022. In totaal lazen meer dan 150.000 mensen mee op deze website. Daar ben ik echt enorm trots op. Wil je mee terug lezen welke populaire artikelen er dit jaar allemaal verschenen? Dit waren de beste gelezen berichten van 2022:

1. Gas besparen met een zelfgemaakte hooimadam

Gas besparen met een zelfgemaakte hooimadam
Een hooimadam maak je gemakkelijk met een krat en een slaapzak

Gas besparen was altijd al een duurzame keuze, maar kwam dit jaar door de torenhoge energieprijzen voor veel mensen hoog op het prioriteitenlijstje te staan. Mijn zelfgemaakte hooimadam is een eenvoudige en leuke wijze om toch te besparen, ook al kook je nog op gas.

2. Duurzame lifehack: glazen potten in de vriezer gebruiken

glazen potten in de vriezer gebruiken
Glazen potten kun je heel gemakkelijk in de vriezer gebruiken

Nog een budget tip die velen van jullie verrast heeft: glazen potten kun je gewoon in de vriezer doen. Geen noodzaak om dure diepvriesbakjes te kopen. Met een hergebruikt groente- of jampotje kun je al vooruit! Ik vind het zo leuk om te zien hoe eenvoudige duurzame keuzes door zovelen opgepikt worden.

3. 10 x energie besparen in de keuken

Energie besparen in de keuken
Gebruik je oven optimaal om energie te besparen

Op nummer 3 staat mijn lijstje met energiebesparing in de keuken. Duurzaam leven is goed voor je energierekening, en dus voor je budget. Dat was toch voor velen de rode draad van dit jaar: besparen op energie en besparen op uitgaven. Dit lijstje draagt daar zeker aan bij!

Mijn best gelezen recepten van 2022

In 2022 verschenen er nog meer recepten op duurzamekeuzes.com. In 2022 kwamen er 40 nieuwe heerlijke plantaardige recepten bij op de website. Dit waren de populairste recepten van dit jaar:

1. Recept: romige bloemkool-prei soep

Bloemkool-prei soep
Bloemkool-prei soep

Het absoluut populairste nieuwe recept op de blog dit jaar was het recept voor romige bloemkool-preisoep. Soep blijft favoriet om lekker veel groenten te eten op een makkelijke manier. En deze soep is ook nog eens verspillingsvrij en een goede budgetkeuze, doordat je niets van de bloemkool en prei weggooit.

2. Recept: plantaardige witlofschotel uit de oven

Plantaardig witlofschotel uit de oven
Deze witlofschotel krijg een heerlijk knapperig korstje in de oven

Ons familierecept voor witlofschotel werd na vele testen helemaal plantaardig goedgekeurd. En niet alleen wij vinden dit een daverend succes. Te merken aan alle reacties is deze plantaardige witlofschotel ook voor veel anderen een nieuwe favoriet. 2022 is voor mij echt het jaar waarin vegan alternatieven door veel meer mensen omarmt worden; een trend die de komende jaren alleen maar gaat groeien, verwacht ik.

3. Recept: heerlijk vegan stoofpotje met champignons en krieltjes

Vegan stoofpotje met champignons en krieltjes
Vegan stoofpotje met champignons en krieltjes

Op nummer 3 staat deze stoofschotel met linzen en champignons. Dit is een heerlijk recept voor vele seizoenen. Alle ingredienten zijn jaarrond goed verkrijgbaar, en dat maakt dit ook nog eens een goede budget keuze.

De best gelezen artikelen van 2022; dankjewel!

Dankjewel voor jullie overweldigende respons in 2022. Het was weer een geweldig jaar vol duurzame keuzes. En ik heb het idee dat duurzaamheid door steeds meer mensen wordt omarmd. Met kleine en grote stapjes maken we samen veel impact. Dankjewel voor al jullie reactie hier en op mijn groene community op Instagram. Ik ben heel dankbaar dat we elkaar helpen, steunen, groener maken en de wereld verduurzamen. Ik wens jullie een groen, gelukkig en gezond 2023!

Mascha

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips: @duurzamekeuzes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *