,

De best gelezen berichten van 2021

De best gelezen berichten van 2021

Aan het eind van het jaar maak ik traditiegetrouw een overzicht van de best gelezen berichten van dat jaar. Wat een jaar was 2021 op duurzamekeuzes.com. Dank jullie wel voor zoveel leuke reacties en berichtjes.

Terugblik 2021

Wat was 2021 weer een bijzonder jaar. Mijn 40e rondje rond de zon stond helaas weer in het teken van de pandemie. Maar naast de lastige en pittige momenten rondom corona, gebeurde er ook zoveel tofs. Mijn zeeman was het grootste deel van het jaar thuis wegens corona, waardoor we extra veel samen doorbrachten. Als gezin waren we meer buiten dan ooit; in het bos, op de hei, aan het strand. De sneeuw in februari leverde dolle pret. Onze jongste ging in maart voor het eerst naar school. We genoten ervan dat de kinderen honkbalden en competitie speelden. Ik hield grote opruiming in de kindergarderobes, en in november zelfs in het hele huis. We vieren een heerlijke vakantie op de Sallandse Heuvelrug. En ik bakte, kookte, mengde en leefde me uit in de keuken. 2021 was er weer een voor de boeken!

Lees ook: Goede voornemens: op naar een groen 2022!

Ik ben heel dankbaar voor al jullie support, reacties en opmerkingen. Dank jullie wel dat jullie weer volop meegelezen en gepraat hebben op de blog en op Instagram. Benieuwd naar de best gelezen berichten van 2021? Hier komen ze.

De best gelezen berichten van 2021
We gingen lekker veel naar buiten

De best gelezen berichten van 2021

Wil je mee terug lezen welke blogs er dit jaar allemaal verschenen. Dit waren de beste gelezen berichten van 2021

1. 100 gratis en goedkope duurzame keuzes

100 gratis en goedkope duurzame keuzes
Gratis en goedkope duurzame keuzes

Een bijna uitputtelijke lijst met duurzame keuzes die je weinig tot niets kosten staat dit jaar op nummer 1. Het is een vraag die me vaak gesteld wordt. “Is duurzaam leven niet duur?” Deze lijst laat duidelijk zien dat je zelfs met weinig of geen budget kleine en grote duurzame stappen kunt maken. Zo kan iedereen zijn eigen plan maken en zijn eigen duurzame weg bewandelen.

2. Verpakkingsvrije boodschappen thuisbezorgd: mijn ervaring met Pieter Pot

mijn ervaring met Pieter Pot
Ik ben erg blij met mijn verpakkingsvrije boodschappen

Ik vind het zo leuk om te zien hoe succesvol Pieter Pot is geworden het afgelopen jaar. Jullie zijn ook massaal overgestapt op verpakkingsvrije boodschappen, zo leek wel. Pieter Pot laat zien dat verpakkingsvrij boodschappen doen heel gemakkelijk kan zijn. En maakt deze service beschikbaar in heel Nederland en Vlaanderen. Mijn ervaringen werden heel veel gelezen in 2021, en ik hoop dat het je geholpen heeft in je duurzame keuzes.

3. 10 Eenmalige duurzame keuzes

10 eenmalige duurzame keuzes
Neem ’s avonds een dekentje op de bank en hou jezelf lekker warm!

Op nummer 3 staat mijn lijst met 10 eenmalige duurzame keuzes. Niet over elke duurzame keuzes hoef je elke dag na te denken. Sommige keuzes maak je een keer of een keer per jaar, en dan ben je klaar! Deze lijst laat zien hoe kleine stappen grote impact kunnen maken op jouw duurzame leven.

4. Recept: vegan rabarbertaart met zanddeeg

Rabarbertaart van zanddeeg
Het best gelezen recept van 2021: Rabarbertaart van zanddeeg

Het absoluut populairste recept op de blog dit jaar was het recept voor rabarbertaart met zanddeeg. Wat heb ik veel lekkere taarten van dit recept voorbij zien komen op Instagram. Wat leuk om te zien en horen dat het jullie net zo lekker smaakte, als bij mij.

5. Duurzame cadeau-tips voor een groene december

Duurzame cadeau-tips voor een groene december
Duurzame cadeau-tips voor een groene december (Foto: Unsplash)

Dit jaar was voor mijn gevoel DE doorbraak van het tweedehands cadeau. Massaal werd gedeeld online en offline hoe kopen via Marktplaats, Facebook groepen, en Vinted zo makkelijk, betaalbaar en duurzaam is. Ook voor cadeautjes voor Sinterklaas en Kerstmis zochten jullie naar duurzame alternatieven. Ik vind het mooi en hoopvol om te zien hoe duurzaam het nieuwe normaal aan het worden is.

6. Recept: de lekkerste vegan cupcakes

De lekkerste vegan cupcakes
De lekkerste vegan cupcakes

Op nummer 6 staat nog een bak-recept voor de allerheerlijkste vegan cupcakes. Dit recept is een blijvertje hoor! Eet ze naturel, of versierd met de lekkerste snoepjes. Deze cupcakes zijn altijd een succes. Of je doordeweeks extra wil genieten, of een feestje geeft, deze vegan cupcakes horen erbij.

De best gelezen berichten van 2021; dankjewel!

Dankjewel voor het lezen van de blogs op duurzamekeuzes.com. En dank dat ik deel mag zijn van de groene community die er is op Instagram, waar we elkaar inspireren, door dipjes helpen en elkaars successen vieren in onze duurzame keuzes. Ik ben dankbaar dat mijn passie en uit de hand gelopen hobby door jullie worden gewaardeerd. Ik wens jullie een gezond en groen 2022.

Mascha

Lees ook:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *