Mijn duurzame menstruatie routine

Tijdens mijn menstruatie let ik op duurzaamheid. Maar ik probeer ook wat extra lief te zijn voor mezelf. Ik vertel je alles over mijn duurzame menstruatie routine.

Persoonlijk onderwerp

Voor mensen die menstrueren blijft de maandstonde een heel persoonlijk onderwerp en soms zelfs taboe. Ik kies ervoor om er niet geheimzinnig over te doen. Want menstruatie hoort nu eenmaal bij mijn lichaam en is iets heel natuurlijks. Ik praat er daarom over met anderen en deel hier graag hoe ik deze periode duurzaam en prettig beleef.

Zelfzorg

Bewust goed zorgen voor mezelf is veel belangrijker geworden sinds ik moeder ben geworden. Door beter voor mezelf te zorgen kan ik namelijk ook beter zorgen voor de mensen om me heen. En dus ook voor onze jongens! Zelfzorg betekent voor mij dat ik mijn eigen grenzen goed heb leren kennen, waardoor ik beter in balans ben. Ik probeer regelmatig een dag voor mezelf te nemen waarin ik niets moet, en lekker mag bloggen (hobby!), lezen, wandelen of fietsen. Vooral tijdens mijn menstruatie ben ik me ook meer bewust van goed zorgen voor mijn lichaam. Ik ben dan vaak sneller moe, en probeer mijn rust te nemen door vroeger naar bed te gaan. Gaat dat altijd goed? Nee, natuurlijk niet. Maar ik merk dat ik wel vaker voor mezelf kies, omdat ik mezelf beter ken.

Duurzaam menstrueren

Tijdens mijn menstruatie gebruik ik graag natuurlijke producten, die vrij zijn van mogelijk schadelijke chemicaliรซn. En sinds ik duurzame menstruatieproducten heb ontdekt, gebruik ik geen wegwerp meer. Daar gaat comfort hand in hand met zorg voor het milieu! Eรฉn van de fijnste producten die ik afgelopen jaar heb ik ontdekt is menstruatieondergoed. Snuggs menstruatieondergoed is natuurlijk en comfortabel alternatief voor tampons en maandverband. Het ondergoed heeft een ingebouwd adsorptiemateriaal, wat heel schoon en aangenaam voelt tijdens mijn menstruatie. Sterker nog; mijn Snuggs menstruatieondergoed voelt net als gewoon ondergoed. Je merkt amper dat je het aan hebt! En het is ook nog helemaal lek-proof. Dit maakt mijn menstruatie zoveel prettiger. En op dagen dat ik langer uit huis ben, zoals werkdagen, combineer ik het dragen van Snuggs menstruatieondergoed met mijn menstruatie cup. Daardoor hoef ik buitenshuis niet om te kleden. Daardoor kan ik tijdens mijn menstruatie alles doen, wat ik buiten deze dagen ook doe.

Lees verder: Duurzame menstruatie: Snuggs menstruatieondergoed getest

Mijn duurzame menstruatie routine
Uitwasbaar menstruatie ondergoed gaat gewoon met de rest van de was mee

Mijn duurzame menstruatie routine

De dagen tijdens mijn menstruatie heb ik een andere routine dan andere weken. Ik merk hormonale schommelingen aan mijn eetgedrag en lichamelijke ongemakken.

Eetgedrag

Ik merk hormonale schommelingen meteen aan mijn eetgedrag. In de week voor en tijdens mijn menstruatie krijg ik vaker trek in iets lekkers, dan daarbuiten. Om niet te vervallen in ongezond snoepgedrag, maak ik havermoutrepen of een volle pot chocolade granola om te snacken. Zo voorkom ik dat ik teveel suikers en vetten binnen krijg. En natuurlijk verwen ik mezelf ook af en toe met een stuk chocolade. ๐Ÿ˜‰

Duurzame menstruatieproducten zijn comfortabel en schoon

Lichamelijke ongemakken

Tijdens mijn menstruatie heb ik regelmatig lichte buikpijn. Deze menstruatiekrampen zijn een natuurlijk gevolg van het afbreken van de laag slijmvlies in de baarmoeder. Hierbij komen hormonen vrij, waardoor de spieren van de baarmoeder samentrekken. Dat zorgt ervoor dat deze slijmvliezen worden afgevoerd. Precies waarvoor de menstruatie is bedoeld. Maar prettig is anders. Ik gebruik een warme pittenzak tegen mijn buik. Op die manier verlicht ik de pijn. Doordat menstruatieondergoed van menstruatieondergoed van Snuggs goed past en fijn zit, heb ik veel minder lichamelijke ongemakken tijdens mijn menstruatie. Dit alternatief voor maandverband en tampons zorgt voor een comfortabele en natuurlijke menstruatie.

Veel klachten?

Heb je meer klachten dan een beetje buikpijn tijdens je menstruatie? Belemmeren je menstruatiekrampen je dagelijks leven? Neem contact op met je huisarts of gynaecoloog voor extra controle.

Mijn duurzame menstruatie routine
Menstruatieondergoed is enorm comfortabel

Mijn duurzame menstruatie routine

Mijn menstruatie gewoontes zijn zoveel mogelijk vriendelijk voor mijn lijf en voor het milieu. Daar voel ik me heel comfortabel bij.

Het goede nieuws is dat je nu Snuggs kunt proberen met korting. Gebruik de code DUURZAME voor 15% korting op alle Snuggs producten, inclusief value packs, van 9 tot en met 23 mei 2022.

Welke duurzame menstruatie routine heb jij? Laat je reactie hieronder achter.

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips: @duurzamekeuzes

Meer duurzame tips lezen?
Zo maak je je badkamer plastic- en afvalvrij
Zo pak je het aan: Duurzame keuzes met je gezin
Hoe ik stopte met vlees eten

Dit bericht schreef ik in samenwerking mrt Snuggs.

3 Reacties

  1. Ik blijf het bijzonder vinden, die Snuggs. Als ik ongesteld ben, draag ik dubbele onderbroeken omdat ik altijd bang ben om door te lekken. Zoโ€™n onderbroek, die alles opvangt. Het klinkt voor mij zo onwerkelijk.

    1. Ik was daar ook huiverig voor, maar ik ben heel erg gerustgesteld in het jaar dat ik het nu gebruik. Ik ben nog nooit doorgelekt.

  2. Nu ben ik alweer 61 en word niet meer ongesteld (heerlijk is dat!), maar de laatste 12 menstruerende jaren gebruikte ik een menstruatiecup. Ik vond het ideaal en ik had het vรฉรฉl eerder moeten doen. De eenvoud ervan: er is geen afval, geen kans op een merkbaar geurtje, (bij mij) haast nooit lekkage, dus geen extra broeken in de was, je spaart een boel geld uit en je doet er jaren mee.
    Ik werd weer altijd vrolijk als ik dacht aan die bergen tampons en maandverband die dankzij mijn cupje niet meer werden verkocht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook...