Lekkere tips voor de Week zonder vlees

Sinds een aantal jaar eet ons gezin vegetarisch. En ons eten is lekkerder dan ooit! Wil je ook (meer) vegetarisch eten? Doe mee met de Week zonder vlees. Ik geef je lekkere tips voor deze Week zonder vlees zodat jouw weekmenu overheerlijk is.

Week zonder vlees en zuivel

Elke dag vlees eten is niet meer van deze tijd, en zuivel eigenlijk ook niet. Daarom is de Week zonder vlees in het leven geroepen door Isabel Boerdam, ook wel bekend als De Hippe Vegetariër. Vanaf 2018 is de Week zonder vlees een jaarlijks terugkerend evenement om meer plantaardig eten op de kaart te zetten. En met succes: zo’n 2,5 miljoen mensen deden mee in 2021. En veel deelnemers laten ook na deze week vaker vlees staan of eten volledig vegetarisch. Dat is een mooie duurzame keuze! Ik geef je lekkere tips om heerlijk te eten tijdens jouw Week zonder vlees.

Lekkere tips voor de Week zonder vlees

Vegetarische ontbijtips

Met vegetarisch ontbijt kun je alle kanten op. Natuurlijk eten we regelmatig een volkoren boterham. Maar nog vaker maak ik havermoutpap, plantaardige yoghurt met zelfgemaakte granola en fruit, of havermoutmuffins.

Bekijk mijn ontbijtrecepten:

Heerlijke winterse overnight oats
Overnight oats met gebakken appel en kaneel

Vegetarische lunchtips

Zelf hou ik het meest van warme lunches. Ik eet graag een kop warme soep als lunch. En dan het liefst boordevol gezonde groenten. Of ik smeer een heerlijk verse boterham met zelfgemaakt en gezond broodbeleg. Op die manier mis ik vlees helemaal niet als beleg.

Lees mijn lunchrecepten:

Vegetarische Oosterse harira maaltijdsoep
Vegetarische Oosterse harira maaltijdsoep

Vega(n) diner

In deze Week zonder vlees kun je naar hartelust experimenteren met recepten zonder vlees. Vooral recepten met peulvruchten zijn lekker en gezond.

Bekijk mijn lekkere vegetarische diner tips voor de week zonder vlees:

Vegan ovenpasta met broccoli en prei kaassaus
Vegan ovenpasta met broccoli en prei kaassaus

Lekkere tips voor de Week zonder vlees

Als je volledig vegetarisch of plantaardig eet of je wat vaker vlees wil laten staan. Deze lekkere tips zijn altijd goed! Welk recept probeer jij als eerste uit?

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips: @duurzamekeuzes

Laat een reactie achter

Lees ook...